Dejan Milosavljev (©MN Press)
Dejan Milosavljev (©MN Press)

Milosavljev: Noga me ne boli, svaki dan je bitan, verujem da ću biti spreman za SP

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 09:41

„Radim individualno, odvojeno od ekipe. Treba da odradim par pregleda da bih mogao da stanem na gol. Nadam da ću pomoći saigračima na Svetskom prvenstvu, rekao je golman Fuksea iz Berlina za Mozzart Sport

Rukometaši Srbije imaju velike ambicije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. Orlovi napadaju četvrtfinale i olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024. Preduslov da obraduju naciju je da svi budu zdravi. I dalje strepimo zbog povrede Dejan Milosavljeva, jednog od najboljih golmana današnjice. Pre dve nedelje je povredio ligament stopala, propustio je poslednju utakmicu svog kluba, Fuksea iz Berlina u Bundesligi.

Popularni Banda je na pripremama reprezentacije od prvog dana, veruje da će biti spreman za Svetsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Nadam se da će noga biti dobro. Zasad sve ide u dobrom smeru, svaki dan je bitan. Fizioterapeut Vladimir Radulović i doktor daju sve od sebe da me oporave do šampionata“, rekao je Milosavljev za Mozzart Sport.

Da li ste počeli da trenirate?

"Radim individualno, odvojeno od ekipe. Treba da odradim par pregleda da bih mogao da stanem na gol. Nemam bolove, ali mora da se odrade kontrole da se vidi da li je ligament zarastao".

Propustili ste dva velika takmičenja zbog povreda i korone, Evropsko prvenstvo 2020 i 2022. godine. Neće valjda i treći put?

Nadam se da ću biti spreman, da ću pomoći saigračima".

Koliko možemo na Svetskom prvenstvu?

Imamo visoke ciljeve, ali idemo korak po korak. Najvažnije je da prođemo prvo grupu. Važno je da prenesemo što više bodova u narednu fazu, pa ćemo onda da razmišljamo za dalje".

Nemačka je najteži rival u prvoj fazi u Katovicama. Koliko može nova reprezentacija sa Alfredom Gislasonom na kormilu?

Dobro ih poznajem. Marsenić i ja igramo u Bundesligi, a i ostali momci ih dobro znaju. Protiv svih sam igrao. Neki bitni igrači više nisu u reprezentaciji. Sa Vinčekom, Pekelerom i Vajnholdom sigurno bi bili jači. Podmladili su tim, sve su to vodeći igrači u svojim klubovima, igraju 60 minuta. Verujem da možemo da ih pobedimo".

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).

Mnogo očekujemo od Vladimira Cupare i vas na SP. Za mnoge jedan od najboljih golmanskih tandema na svetu.

Cupara i ja branimo u dobrim klubovima, jakim ligama. Sad, da li smo najbolji, ne znam. Imaju Španci vrhunske golmane, skandinavske selekcije po šest golmana. Nije isto braniti za klub i reprezentaciju. Naravno, reprezentacija je nešto više".

Da li je došlo vreme da Berlin dobije novog šampiona Nemačke?

Nadam se, na dobrom smo putu. Bundesliga je nepredviva, izjednačena. Pet klubova je u borbi za titulu. Verujem da ćemo posle Svetskog prvenstva svi biti zdravi. Posle napora u reprezentaciji, dešava se pad forme, pa će biti bitno u kakvom stanju ćemo se vratiti posle šampionata“, zaključio je Milosavljev za Mozzart Sport.



tagovi

Dejan MilosavljevRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara